16 april 2023
00:00

Älvsjö AIK FF P15

Referat: Huddinge IF P15:UTV Svart - Älvsjö AIK FF P15

Genrepet inför denna säsongs Sankt Erikscupen gick på hemmaplan mot Älvsjö AIK FF som redan har spelat en match i sin div 3 serie. Denna match vann de med övertygande 14-1 mot Enskede IK röd/vit så vi visste om att det skulle bli en svår match. Gästerna inleder matchen med mycket bollinnehav (possession), hög press, högt tempo och tämligen ofta byter de kant så vi får jobba mycket repetitivt med överflyttningar. När vi återerövrar bollen så blir det ofta en snabb omställning till kontring. Detta präglar matchbilden matchen igenom. I den 15:e matchminut spelar Peter R. fram till Farouk El. M. som skjuter ett lurigt överraskande skott välplacerad vid stolproten så vi tar lite överraskande ledningen med 1-0. Fyra minuter senare återerövrar samma Farouk El. M bollen på egen hand ganska högt uppe på motståndarnas planhalva och utökar ledning till 2-0 inför ett chockat bortalag. Gästerna fortsätter att attackera frenetiskt men vi försvarar oss förtjänstfullt. I den 34:e matchminuten gör vi en utmärkt kontring där Mert I.C. frispelas och när han precis utanför straffområdet försöker att runda den utspringande målvakten rivs han bryskt ned och domaren har inget annat val än att ta fram det röda kortet. Älvsjö får dock fortsättningsvis spela med 11 man då det är en träningsmatch men de måste byta målvakt. Den efterföljande frisparken går tätt över mål. Gästerna jagar reducering men vi lyckas att hålla nollan intakt till halvtidsvilan. Den andra halvleken fortsätter precis som den första med Älvsjö med bollinnehavet och vi på kontringar. Efter endast två minuter in i den frispelas Mert I.C. av Farouk El. M. och Mert skjuter in bollen i nätmaskorna men domaren dömer bort målet för offside. Gästerna skapar många chanser och vi i ledarstaben undrar om vi verkligen ska lyckas att hålla nollan. I den 73:e minuten får vår utmärkt spelande målvakt för dagen Axel A. dock ge vika då en Älvsjöspelare från nära håll placerar in bollen i mål till reducering 2-1. Kort därefter i den 76:e minuten, efter en kontring, så får vi en frispark och Harry P.T. skjuter sig in i målprotokollet så ställningen är 3-1. Bortalaget ger sig inte trots prekärt läge och får efter ett inlägg, som tar lite olyckligtvis på Anton G.s hand, en straff. Axel A. i målet är inte långt borta från att ta straffen men bortalaget kan jubla ännu en gång. Det blir spännande under de sista minutrarna men vi lyckas att hålla undan till stor glädje.

Slutställning: Huddinge IF - Älvsjö AIK FF 3-2

Gult kort: Mirac K